Plus500

Bitcoin CFD's

In 2009 is er een nieuwe virtuele munt op de markt gekomen. Dit heeft tot veel opschudding gezorgd bij zowel de particulier als op de zakelijke markt. Het unieke concept werd in korte tijd zo ontzettend populair dat de koers van de virtuele munt vrij snel steeg. De wisselkoers steeg in een korte periode zo snel dat investeerders op een gegeven moment het kopen van de munt niet meer als rendabel zagen. Tijdens de introductie werd de Bitcoin namelijk verkocht voor €1,- per stuk. Eind december had de Bitcoin zijn hoogtepunt bereikt door een waarde te behalen van meer dan €20.000,-!

CFD trading
Etoro
Bezoek Markets.com
Etoro

Wat is een Bitcoin?

Bitcoin is zowel de naam van de virtuele munt als de naam van de opensourcesoftware die de munt ontworpen heeft. De virtuele munt kan bewaard worden in wallet op uw pc. Het beheer van uw account ligt bij een virtuele portemonneedienst, oftewel de portemonneedienst. Deze portemonnee is beveiligt aan de hand van een geheimschrift genaamd cryptografie. Transacties kunnen door deze geheimschrift veilig plaatsvinden. De waarde van een Bitcoin staat bekend om het feit dat ze ontzettend fluctueren. Het kent de ene maand een ontzettende progressie, maar kan de maand die daarop volgt een een daling meemaken.

Investeren in een Bitcoin

Investeerders zagen tijdens de introductie van de Bitcoin zeker de waarde. Het was een aanvulling op de moderne samenleving van vandaag, vonden ze. Het mooie aan dit concept is tevens dat niemand de leiding heeft wat betreft de Bitcoin. Er zijn slechts een aantal algemene regels die het gebruik van Bitcoins bevorderen. Naast de grip die de gebruiker heeft over zijn Bitcoins, zijn er nog een aantal andere belangrijke voordelen. Een voordeel is bijvoorbeeld dat er in het proces geen tussenpersonen voorkomen die het proces vertragen. Dit vergemakkelijkt het proces en het zorgt voor de nodige privacy. Het tweede voordeel is dat het gebruikerssysteem van Bitcoin gemakkelijk te gebruiken is voor bijna iedereen en het is volledig gratis. Een derde voordeel is dat een Bitcoin bij vele verschillende instanties en organisaties te gebruiken is wereldwijd. Er zijn dus geen geografische criteria die een rol spelen. Als laatste willen we u meegeven dat het gebruik van Bitcoin de criminaliteit zal verminderen. Het vervalsen van geld is namelijk niet meer mogelijk en het systeem is uitstekend beveiligd.

Online brokers waarbij beleggen in bitcoins en andere crypto currencies mogelijk is

Beleggen in bitcoins en andere crypto currencies via CFD's is net zoals het traditionele beleggen mogelijk bij verschillende bekende online brokers. Voorbeelden van online brokers zijn Markets.com en Plus500. Lees de broker reviews op onze website.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege de hefboomwerking een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.
Sluiten [x]
Beleggen in grondstoffen zoals gas, olie & tarwe? Beleg via een social trading netwerk van Etoro en profiteer van de kennis van anderen!
Bezoek Etoro!
Toch direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het Etoro social trading netwerk?