Plus500

Scalping

Scalping is een zeer actieve handelsstijl die zich richt op het maken van kleine, snelle winsten (of verliezen) op de Forex-markt. In dit artikel bespreken we wat scalping inhoudt, de voor- en nadelen ervan en enkele populaire scalping strategieën die u kunt toepassen in uw handelsactiviteiten.

Wat is Scalping?

Scalping is een handelsstijl waarbij handelaren posities openen en sluiten binnen enkele minuten of zelfs seconden, met als doel te profiteren van zeer kleine prijsbewegingen. Scalpers zijn uiterst actief en voeren vaak tientallen transacties per dag uit. Ze vertrouwen op technische analyse, real-time marktgegevens en snelle besluitvorming om hun handelsbeslissingen te nemen.

Voor- en nadelen van Scalping

Voordelen

  1. Snelle winsten: Scalping stelt u in staat om snel winst te maken door te profiteren van kleine prijsbewegingen gedurende de dag.

  2. Geen overnachtingsrisico: Omdat scalpers hun posities meestal binnen enkele minuten of zelfs seconden sluiten, lopen ze geen risico op onverwachte gebeurtenissen of marktvolatiliteit die zich 's nachts kunnen voordoen.

  3. Veel handelskansen: Scalping biedt tal van handelskansen vanwege de vele prijsbewegingen gedurende de dag.

Nadelen

  1. Hoge stress: Scalping kan stressvol zijn vanwege de noodzaak om voortdurend de markt te volgen en zeer snel beslissingen te nemen.

  2. Tijdsintensief: Scalping vereist een aanzienlijke tijdsinvestering, aangezien handelaren de markt gedurende de dag actief moeten volgen en snel op prijsveranderingen moeten reageren.

  3. Hogere transactiekosten: Scalpers voeren meerdere transacties per dag uit, wat kan leiden tot hogere transactiekosten en commissies.

Populaire Scalping Strategieën

  1. Spread Scalping: Spread scalping is een strategie waarbij handelaren profiteren van de spread tussen de bied- en laatkoers van een valutapaar. Dit houdt in dat handelaren tegelijkertijd een valutapaar kopen en verkopen, in de hoop dat de biedprijs zal stijgen en de laatprijs zal dalen, waardoor ze winst kunnen maken.

  2. Breakout Scalping: Breakout scalping is een strategie waarbij handelaren posities openen wanneer de prijs van een valutapaar uit een gevestigd handelsbereik of consolidatiepatroon breekt, in de verwachting dat er een snelle prijsbeweging zal plaatsvinden.

  3. News Scalping: News scalping is een strategie waarbij handelaren profiteren van de volatiliteit die wordt veroorzaakt door economisch nieuws. Handelaren openen en sluiten posities snel na de publicatie van belangrijk economisch nieuws, in de hoop te profiteren van de plotselinge prijsbewegingen die kunnen optreden.

  4. Time-based Scalping: Time-based scalping is een strategie waarbij handelaren posities openen en sluiten op basis van een vooraf bepaalde tijdsperiode. Bijvoorbeeld, een handelaar kan besluiten om elke minuut een positie te openen en te sluiten, ongeacht de huidige marktomstandigheden.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege de hefboomwerking een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.
Sluiten [x]
Beleggen in grondstoffen zoals gas, olie & tarwe? Beleg via een social trading netwerk van Etoro en profiteer van de kennis van anderen!
Bezoek Etoro!
Toch direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het Etoro social trading netwerk?