Plus500

Beleggen in aardgas

De laatste jaren zijn veel mensen reeds geïnteresseerd geraakt in beleggen, omdat louter en alleen geld op de bank plaatsen tegenwoordig nog maar weinig oplevert. De vraag is echter wat ook in slechtere economische tijden een goede belegging is. In onzekere tijden is beleggen in aardgas vaak een minder risicovolle optie dan beleggen in andere financiële producten of commodities. Een van de kenmerken van beleggen in aardgas is dat het meestal alleen aantrekkelijk is om in grote volumes aan te kopen door de lage prijswijzigingen. Als er echter een prijsstijging te verwachten valt, bijvoorbeeld door een onzekere tijd zoals oorlog of politieke onrust, kan gas ook als speculatie zeer interessant worden.

Gas als actieve vorm van traden met CFD's

Beleggen in gas is mogelijk met CFD's. Het mooie is dat u hiervoor niet over een groot startkapitaal hoeft te beschikken. Door gebruik te maken van een hefboom kunt u ook met een lage volatiliteit reeds inspelen op prijsbewegingen. Bekijk hiervoor de mogelijkheden die brokers u geven voor beleggen in gas met CFD's. U dient er wel rekening mee te houden dat aardgas traden met een een zeer actieve vorm van beleggen is, waar ook een hoog risico aan verbonden is. Zeker indien u gebruik maakt van een hefboom. U dient de koersen zeer goed in de gaten te houden, zeker wanneer u bij een explosieve prijsstijging belegging wilt verkopen en eventuele winst wil verzilveren. Let op dat door koersbewegingen de kans op verlies ook erg groot is.

Kans door relatief laag risico

Veel beleggingen brengen in economisch onzekere tijden grote risico`s met zich mee. Dit geldt echter in de regel niet voor aardgas. Aardgas is een zeer interessante optie voor mensen die op zoek zijn naar meer diversiteit in hun beleggingsportefeuille. Beleggen in aardgas kan een zeer interessante optie zijn, maar alleen als u het geld dat u heeft belegt niet meteen terug nodig hebt. Het kan immers wel een poosje duren voordat er een explosieve stijging in de koersen van aardgas optreedt. Net natuurlijk als bij alle andere beleggingsproducten, kunt u ook bij aardgas de koers nooit met zekerheid voorspellen.

Online brokers waarbij beleggen in aardgas mogelijk is

Beleggen in aardgas is voor elke belegger bereikbaar met cfd's.  Beleggen in aardgas kan bij meerdere CFD brokers. Beleggen in aardgas is oa mogelijk bij de online brokers eToro en Plus500 (82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.) . Verschillen tussen deze brokers zitten met name in het aangeboden beleggingsplatform en kosten. Lees de broker reviews op onze website om precies te weten welke broker voor u het beste geschikt is.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege de hefboomwerking een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.
Sluiten [x]
Beleggen in grondstoffen zoals gas, olie & tarwe? Beleg via een social trading netwerk van Etoro en profiteer van de kennis van anderen!
Bezoek Etoro!
Toch direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het Etoro social trading netwerk?