Plus500

Swing Trading

Swing trading is een populaire handelsstijl onder Forex-handelaren die de voorkeur geven aan een meer ontspannen benadering in vergelijking met day trading. In dit artikel bespreken we wat swing trading inhoudt, de voor- en nadelen ervan en enkele populaire swing trading strategieën die u kunt toepassen in uw handelsactiviteiten.

Wat is Swing Trading?

Swing trading is een handelsstijl waarbij handelaren posities openen en sluiten over een periode van enkele dagen tot weken. Het doel van swing trading is om te profiteren van grotere prijsbewegingen en trends in de markt, in plaats van de kleine prijsschommelingen die kenmerkend zijn voor day trading. Swing traders baseren hun handelsbeslissingen op technische en fundamentele analyse, evenals op marktgegevens en economisch nieuws.

Voor- en nadelen van Swing Trading

Voordelen

  1. Minder stress: Swing trading is over het algemeen minder stressvol dan day trading, omdat handelaren niet voortdurend de markt hoeven te volgen en snel beslissingen hoeven te nemen.

  2. Minder tijdsintensief: Swing trading vereist minder tijd dan day trading, aangezien handelaren de markt niet voortdurend hoeven te monitoren en meerdere transacties per dag hoeven uit te voeren.

  3. Lagere transactiekosten: Omdat swing traders minder transacties uitvoeren dan day traders, hebben ze meestal lagere transactiekosten en commissies.

Nadelen

  1. Overnachtingsrisico: Swing traders houden posities voor een langere periode aan, waardoor ze worden blootgesteld aan het risico van onverwachte gebeurtenissen of marktvolatiliteit die zich 's nachts of in het weekend kunnen voordoen.

  2. Minder handelskansen: Swing trading biedt minder handelskansen dan day trading, aangezien handelaren zich richten op grotere prijsbewegingen en trends.

  3. Grotere stop-losses: Swing traders gebruiken doorgaans grotere stop-losses om hun posities te beschermen, wat kan leiden tot grotere verliezen als de markt zich tegen hen keert.

Populaire Swing Trading Strategieën

  1. Trend Following: Trend following is een swing trading strategie waarbij handelaren posities openen in de richting van de heersende trend, in de verwachting dat de trend zal doorzetten. Technische indicatoren zoals voortschrijdende gemiddelden en trendlijnen kunnen worden gebruikt om trends te identificeren en te volgen.

  2. Counter-Trend Trading: Counter-trend trading is een strategie waarbij handelaren proberen te profiteren van tijdelijke omkeringen binnen de algemene trend. Dit houdt in dat posities worden geopend wanneer de prijs van een valutapaar een weerstands- of steunniveau bereikt, in de verwachting dat de prijs tijdelijk zal omkeren voordat de algemene trend wordt hervat.

  3. Range Trading: Range trading is een swing trading strategie waarbij handelaren profiteren van prijsbewegingen binnen een gevestigd handelsbereik. Handelaren kopen doorgaans bij steunniveaus en verkopen bij weerstandsniveaus, in de verwachting dat de prijs binnen het bereik zal blijven.

  4. Fibonacci Retracements: Fibonacci retracements zijn een technische analyse tool die kan worden gebruikt om potentiële steun- en weerstandsniveaus te identificeren op basis van historische prijsbewegingen. Swing traders kunnen deze niveaus gebruiken om in- en uitstappunten voor hun transacties te bepalen.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege de hefboomwerking een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.
Sluiten [x]
Beleggen in grondstoffen zoals gas, olie & tarwe? Beleg via een social trading netwerk van Etoro en profiteer van de kennis van anderen!
Bezoek Etoro!
Toch direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het Etoro social trading netwerk?