Plus500

Beleggen in tarwe

Ook tarwe is een zeer populaire grondstof om in te beleggen. Een nadeel van deze populariteit is dat de prijs van tarwe ook sterk gestegen is en dit kan een risico vormen. Na een lange tijd van extreme stijgingen komt er doorgaans een omslagpunt waarop de markt zichzelf recht trekt en de koersen dalen. Desondanks is tarwe één van de belangrijkste grondstoffen die gebruikt wordt voor de productie van voeding. De prijs van tarwe staat er om bekend om in korte tijd zeer sterk te stijgen, om vervolgens weer snel te dalen. Daarom worden beleggingen in tarwe voornamelijk uitgevoerd door ervaren beleggers.

Mogelijkheden van beleggen

De prijs van slechts één korenmaat kan al snel in de honderden euro`s lopen bij tarwe. Daarom is de financiele ruimte die u moet hebben om te kunnen handelen in tarwe behoorlijk groot. Het is daarom aan te raden om niet te klein te gaan beleggen wanneer u gaat beleggen in tarwe. Dit is direct de reden waarom beleggen in tarwe vooral voorbehouden aan ervaren beleggers met veel kapitaal. Wanneer een belegger er in slaagt om strategische posities aan te nemen en de posities op het juiste moment te sluiten kunnen de winsten al snel oplopen, maar het risico is dus altijd aanwezig!

Kenmerken van de handel

Tarwe is een beleggen die zeer veel inspanning vergt. Het is een belegging die u goed in de gaten dient te houden. Er zijn beleggingen waarbij u een positie kunt openen en er een hele tijd niet naar hoeft te kijken, maar dit is bij tarwe cfd's wel anders. Wanneer u dus niet constant de beurs kunt volgen is tarwe geen goede belegging voor u. Wanneer u echter een ervaren belegger bent die de koersen goed in de gaten houdt en goed kan anticiperen op koersbeleggingen, dan is tarwe wel een goede belegging voor u. De enige regel die bij beleggen in tarwe altijd op gaat is dat er na een sterke stijging altijd een sterke daling volgt. Bedenk u dus goed voordat u gaat beleggen in tarwe!

Online brokers waarbij beleggen in tarwe mogelijk is

Beleggen in tarwe is net zoals het traditionele beleggen mogelijk bij verschillende bekende online cfd brokers. Voorbeelden van online brokers zijn eToro en Plus500. Lees de broker reviews op onze website.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege de hefboomwerking een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.
Sluiten [x]
Beleggen in grondstoffen zoals gas, olie & tarwe? Beleg via een social trading netwerk van Etoro en profiteer van de kennis van anderen!
Bezoek Etoro!
Toch direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het Etoro social trading netwerk?