Plus500

Beleggen in goud

Het is bij vele online brokers mogelijk om te beleggen in goud. Wanneer teleurstellende macro-economische cijfers de boventoon voeren of slecht nieuws de nieuwsberichten overheersen zorgt dit er meestal voor dat de goud prijs omhoog gaat. Beleggen in goud wordt namelijk gezien als een goede belegging in onzekere tijden. Beleggen in goud is daarom een sterke indicatie voor verwachte verslechterde financiële situaties. Daardoor de is de koers van goud sterk afhankelijk van het nieuws. Wanneer er een verslechterde financiële situatie verwacht wordt, gaan veel mensen investeren in goud. Als er dan daadwerkelijk een verslechterde financiële situatie optreedt, zullen nog meer beleggers investeren in goud en zal de prijs nog meer omhoog gedreven worden.

Nadelen van handelen in goud

De vraag is natuurlijk echter vaak of deze hogere prijs ook op langere termijn stand houd. De prijs blijft namelijk alleen stijgen wanneer de beleggers geloven in een verslechterde situatie. Zodra er ook maar lichte signalen zijn dat er een positievere financiële situatie zal optreden, zullen de prijzen weer snel zakken. Een nadeel van handel in goud is dat er een relatief lage `return on investment` mee gepaard gaat. De winst wordt volledig bepaald door de meerwaarde die in de tussentijd is gerealiseerd. In de tussentijd levert beleggen in goud ook geen geld op.

Voordelen van handelen in goud

Ondanks deze nadelen van beleggen in goud, heeft goud ook een aantal voordelen. Zo is er een steeds groter wordende vraag vanuit China en Afrika na goud die de goudprijs opdrijft. Het fijne hieraan is dat deze vragen niet afhankelijk is van de conjunctuur, maar dat deze vraag structureel is. Gezien de aanhoudende onzekere en slechte financiële omstandigheden zorgen voorlopig nog voor een steeds hoger oplopende goudprijs. Daarmee is beleggen in goud nog steeds een goede keuze.

Online brokers waarbij beleggen in goud met CFD's mogelijk is

Beleggen in goud met een cfd is net zoals het traditionele beleggen mogelijk bij verschillende bekende online brokers. Voorbeelden van online brokers zijn eToro en Plus500. Lees de broker reviews op onze website.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege de hefboomwerking een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.
Sluiten [x]
Beleggen in grondstoffen zoals gas, olie & tarwe? Beleg via een social trading netwerk van Etoro en profiteer van de kennis van anderen!
Bezoek Etoro!
Toch direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het Etoro social trading netwerk?