Plus500

Beleggen in platina

Een interessant maar minder bekend edelmetaal / commodity om in te beleggen is platina. Platina vormt echter alleen een goede keuze om in te beleggen wanneer u over veel vermogen beschikt. Platina is namelijk een zeer zeldzaam materiaal, dat veel wordt gebruikt voor het maken van sieraden. Dit omdat platina niet kan roesten. Platina is echter een zeer kostbaar materiaal en dat maakt platina een interessante, maar ook vrij spannende belegging.

Hogere koers fluctuaties

Beleggen in platina is namelijk een stuk risicovoller dan beleggen in andere edelmetalen. Het is dan ook niet aan te raden om in platina te beleggen wanneer u een beginnende trader bent. De prijzen van platina liggen vrij hoog en de koersen fluctueren veel. Wanneer u intensief bezig kunt zijn met de koersen is het wel interessant om te beleggen in dit bijzondere edelmetaal. Doordat er vele lichte koersveranderingen optreden, is de handel in platina toch interessant om te bekijken.

Online brokers waarbij beleggen in platina mogelijk is

Beleggen in platina met een cfd is net zoals het traditionele beleggen mogelijk bij verschillende bekende online brokers. Voorbeelden van online brokers zijn eToro en Plus500. Lees de broker reviews op onze website.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege de hefboomwerking een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.
Sluiten [x]
Beleggen in grondstoffen zoals gas, olie & tarwe? Beleg via een social trading netwerk van Etoro en profiteer van de kennis van anderen!
Bezoek Etoro!
Toch direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het Etoro social trading netwerk?