Plus500

Day Trading

Day trading is een populaire handelsstijl onder Forex-handelaren, vooral voor degenen die op zoek zijn naar snelle winsten en actieve deelname aan de markt. In dit artikel bespreken we wat day trading inhoudt, de voor- en nadelen ervan en enkele populaire day trading strategieën die u kunt toepassen in uw handelsactiviteiten.

Wat is Day Trading?

Day trading is een handelsstijl waarbij handelaren posities openen en sluiten binnen één handelsdag. Het doel van day trading is om te profiteren van kleine prijsbewegingen gedurende de dag, zonder posities 's nachts aan te houden. Day traders zijn over het algemeen zeer actief en voeren meerdere transacties per dag uit, waarbij ze gebruikmaken van technische analyse, economisch nieuws en andere marktgegevens om hun handelsbeslissingen te nemen.

Voor- en nadelen van Day Trading

Voordelen

  1. Snelle winsten: Day trading stelt u in staat om snel winst te maken door te profiteren van kleine prijsbewegingen gedurende de dag.

  2. Geen overnachtingsrisico: Omdat day traders hun posities aan het einde van de handelsdag sluiten, lopen ze geen risico op onverwachte gebeurtenissen of marktvolatiliteit die zich 's nachts kunnen voordoen.

  3. Handelskansen: Day trading biedt tal van handelskansen vanwege de vele prijsbewegingen gedurende de dag.

Nadelen

  1. Hoge stress: Day trading kan stressvol zijn vanwege de noodzaak om voortdurend de markt te volgen en snel beslissingen te nemen.

  2. Tijdsintensief: Day trading vereist een aanzienlijke tijdsinvestering, aangezien handelaren de markt gedurende de dag actief moeten volgen.

  3. Hogere transactiekosten: Day traders voeren meerdere transacties per dag uit, wat kan leiden tot hogere transactiekosten en commissies.

Populaire Day Trading strategieën

  1. Breakout Trading: Breakout trading is een strategie waarbij handelaren posities openen wanneer de prijs van een valutapaar uit een gevestigd handelsbereik of consolidatiepatroon breekt. Dit kan wijzen op een sterke trend of een aanzienlijke prijsbeweging in de nabije toekomst.

  2. Momentum Trading: Momentum trading houdt in dat handelaren posities openen in de richting van een sterke prijstrend, in de verwachting dat de trend zal doorzetten. Technische indicatoren zoals voortschrijdende gemiddelden en de Relative Strength Index (RSI) kunnen worden gebruikt om momentum te identificeren.

  3. Reversal Trading: Reversal trading is een strategie waarbij handelaren proberen te profiteren van trendomkeringen. Dit houdt in dat posities worden geopend wanneer de prijs van een valutapaar een weerstands- of steunniveau bereikt, in de verwachting dat de prijs zal omkeren en in de tegenovergestelde richting zal bewegen.

  4. Scalping: Hoewel scalping vaak wordt beschouwd als een afzonderlijke handelsstijl, kan het ook worden gezien als een day trading strategie. Scalpers proberen te profiteren van zeer kleine prijsbewegingen door snel posities te openen en te sluiten, vaak binnen enkele minuten of zelfs seconden.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege de hefboomwerking een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.
Sluiten [x]
Beleggen in grondstoffen zoals gas, olie & tarwe? Beleg via een social trading netwerk van Etoro en profiteer van de kennis van anderen!
Bezoek Etoro!
Toch direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het Etoro social trading netwerk?