Plus500

Beleggen in mais

Net als tarwe is mais een van de belangrijkste grondstof die dient voor de wereldwijde voedselproductie. Mais lijkt misschien een minder logisch, maar toch is het een basisproduct dat in veel voedingsmiddelen wordt gebruikt. Niet alleen in Westerse landen, maar vooral in landen als Afrika en andere ontwikkelingslanden is mais een zeer veelgebruikt product. Door de aanhoudende hongersnood en mislukte oogsten in veel Afrikaanse landen, durven steeds meer beleggers ook te gaan beleggen in mais. De koers van mais lijkt redelijk voorspelbaar te zijn en steeds meer beleggers durven daardoor de stap te zetten om te gaan beleggen in mais.

Factoren van succes

Hoe meer oogsten mislukken, hoe hoger de kostprijs van mais zal worden en des te meer winst u uit uw belegging kunt halen. De afgelopen jaren heeft beleggen in mais al meerdere malen aangetoond succesvol te kunnen zijn. Hoewel de koers van mais met de huidige hongersnoden en mislukte oogsten redelijk goed te voorspellen zijn, blijft beleggen natuurlijk altijd een risico. Risico`s die een rol spelen bij het beleggen in mais zijn onder andere dat de koersen sterk onderhevig zijn aan nieuws uit de voedingsbranche. Ook het weer speelt een zeer belangrijke rol bij de oogsten en dus de kostprijs van mais. Het weer blijft natuurlijk altijd een onvoorspelbare factor.

De oogst is sterk van invloed op de kostprijs van mais. Wanneer er slechte oogsten zijn zal de kostprijs van mais zeer snel stijgen, maar wanneer er goede oogsten zijn zal de kostprijs van mais zeer snel dalen. Wanneer er vooruitzichten van een goede oogst zijn, is het sluiten van de posities een goede keuze. Het bijhouden van de nieuwsberichten hierover is essentieel om een goed instapmoment te kunnen bepalen.

Online brokers waarbij beleggen in mais mogelijk is

Beleggen in mais cfd's is net zoals het traditionele beleggen mogelijk bij verschillende bekende online brokers. Voorbeelden van online brokers zijn eToro en Plus500. Lees de broker reviews op onze website.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege de hefboomwerking een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.
Sluiten [x]
Beleggen in grondstoffen zoals gas, olie & tarwe? Beleg via een social trading netwerk van Etoro en profiteer van de kennis van anderen!
Bezoek Etoro!
Toch direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het Etoro social trading netwerk?