Plus500

Binaire opties

Binaire opties zijn een aparte vorm van financiële opties. Zij kennen een aparte manier van uitbetaling. Bij binaire opties wordt een groot rendement behaald, of er wordt een verlies geleden. Er zit niets tussen in. Door de hoge mate van risico zijn binaire opties niet langer meer legaal in Nederland. Toch willen wij u op deze pagina uitleggen wat binaire opties precies zijn en welke alternatieven u heeft. Er zijn namelijk twee verschillende soorten binaire opties te onderscheiden. Zo zijn er high/low en one touch binaire opties.

CFD trading
Etoro
Bezoek Markets.com
Etoro

High/low binaire opties

High/low binaire opties gaan uit van een stijging of daling van de beurskoers. Er wordt een geldbedrag ingezet op het stijgen of dalen van de beurskoers. Als een stijging of daling correct voorspeld wordt de inzet + ongeveer 80% uitgekeerd. Bij een foute voorspelling is de gehele inzet verloren.
Een high/low binaire opties kan op twee verschillende manieren opties gebruikt worden, namelijk een call optie en een put optie.  Bij een call optie wordt er ingezet op een stijging van de beurskoers, er wordt dus uitgekeerd wanneer de beurskoers aan het einde van het termijn hoger is dan aan het begin.
Bij een put optie wordt er ingezet op een daling van de beurskoers, er wordt dus uitgekeerd wanneer de beurskoers aan het einde van het termijn lager is dan aan het begin.

One touch binaire opties

One Touch binaire opties zijn lastiger te voorspellen dan high/low binaire opties. Zij zijn om die reden dan ook rendabeler, waardoor er meer mee te verdienen is. Bij One Touch binaire opties wordt ingezet op een grens die overschreden moet worden. Zo kan er afgesproken worden dat de beurskoers van de AEX na één week van 420 naar 440 stijgt. Als de grens van 440 punten, zoals voorspeld, overschreden wordt, wordt dat “in the money” genoemd. De winst, meestal de inzet + 120%, wordt dan uitgekeerd. Als deze grens niet overschreden wordt heet dit “Out of the money”. In dat geval is de gehele inzet verloren.

Informatie inwinnen

Het inzetten op binaire opties kan in korte tijd veel opleveren, maar kan ook veel geld kosten. Het is daarom wijs om de beslissingen zo onderbouwd mogelijk te nemen. Het is daarom goed om na te gaan welke factoren van invloed zijn op de koers waarop je de binare opties plaatst. Vervolgens dient u goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van deze factoren. Op deze manier kunnen onderbouwde beslissingen genomen worden, waarmee de kans op succes flink versterkt wordt.

Online brokers voor alternatieve beleggingsproducten

Beleggen in binaire opties en cryptocurrencies is op dit moment niet meer mogelijk in verband met regelgeving. Beter kunt u kiezen voor alternatieven zoals CFD's en andere beleggingsproducten met een hefboom bij de bekende online brokers. Een voorbeeld van een online broker is eToro. Lees de broker reviews op onze website voor de broker die het beste bij u past.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege de hefboomwerking een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.
Sluiten [x]
Beleggen in grondstoffen zoals gas, olie & tarwe? Beleg via een social trading netwerk van Etoro en profiteer van de kennis van anderen!
Bezoek Etoro!
Toch direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het Etoro social trading netwerk?