Plus500

Beleggen in olie

In onzekere economische tijden als deze is het niet verstandig om slechts in één product te beleggen. Steeds meer beleggers kiezen er dan ook voor om hun beleggingen te spreiden door in meerdere producten te beleggen. Een van de beleggingsproducten die de laatste tijd ook voor kleinere beleggers steeds meer aandacht heeft gekregen is olie. Dit om verschillende redenen. Het is namelijk gebleken dat olie een behoorlijk stabiele belegging is. Voor veel beleggingen daalt de kostprijs snel. Dit geldt niet voor olie. Via forex brokers kunt u vaak ook beleggen in cfd's voor olie. Zelfs met de bekende hefboom!

Beleggen in grondstoffen
Etoro
Bezoek Markets.com
Etoro

Stabiele beleggingsmogelijkheid

Vanuit de hele wereld speelt steeds meer en meer het bewustzijn dat olie een belangrijk product is om de levensstandaard die we nu hebben in stand te houden, terwijl er iedere dag nieuwe oliebronnen worden aangeboord en de olievoorraad steeds verder daalt. Daardoor is beleggen in olie een redelijk stabiele beleggingsmogelijkheid.

Net als iedere belegging, zitten er ook nadelen aan beleggen in olie. Het grote nadeel van beleggen in olie is dat de olieprijs sterk kan schommelen naar aanleiding van ontwikkelingen op de wereldmarkt. Ook is het vaak noodzakelijk om olie in grote hoeveelheden aan te kopen. Daarom is het noodzakelijk om over redelijk veel startkapitaal te beschikken wanneer u gaat beleggen in olie.

Wanneer u over niet zoveel startkapitaal beschikt, maar u toch graag wilt gaan beleggen in olie heeft u ook nog de optie om te beleggen in een belegging waarin verschillende commodities zitten. Grote banken bieden klanten vaak een belegging aan waarin de mate van investering divers is. Olie maakt eigenlijk altijd wel onderdeel uit van zulke belegging. Dit maakt het mogelijk om te belegging in deze relatief stabiele belegging zonder al te veel kapitaalte hoeven investeren.

Online brokers waarbij beleggen in olie mogelijk is

Beleggen in olie is net zoals het traditionele beleggen mogelijk bij verschillende bekende online brokers. Voorbeelden van online brokers zijn eToro en Plus500. Lees de broker reviews op onze website

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege de hefboomwerking een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.
Sluiten [x]
Beleggen in grondstoffen zoals gas, olie & tarwe? Beleg via een social trading netwerk van Etoro en profiteer van de kennis van anderen!
Bezoek Etoro!
Toch direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het Etoro social trading netwerk?