Plus500

Wisselkoersverwachtingen 2024 voor Euro, Dollar, Pond en Frank

Het zal geen verrassing zijn dat het valutapaar EUR/USD tot de meest gehandelde en het volatielst is op de valutamarkt. Door een complex samenspel van macro-economische ontwikkelingen, geopolitieke gebeurtenissen en renteverschillen, verwachten experts dat de EUR/USD in 2024 zal bewegen tussen een waarde van 1.0800 in het eerste kwartaal naar 1.1200 in het vierde kwartaal.

De prijzen van grondstoffen zoals olie en de renteontwikkelingen in zowel Amerika als Europa zullen hierbij een grote rol spelen. De verwachte stijging van de wisselkoers in 2024 zou veroorzaakt kunnen worden door de voorspelling dat de Amerikaanse economie in ditzelfde jaar enigszins kan verzwakken.

Vooruitzichten Euro/Pond voor 2024

Voor de korte termijn verwacht men dat de wisselkoers van de EUR/GBP zal dalen tot niveau's rond de 0.8300. Deze ontwikkeling wordt met name veroorzaakt door aanhoudende economische en politieke onzekerheid na de Brexit. Op de middellange termijn echter, komt er naar verwachting een kentering met een geleidelijke stijging van de EUR/GBP tot 0.9000.

De belangrijkste factoren voor deze koerswending omvatten een voorspelde economische zwakte van het Verenigd Koninkrijk halverwege het jaar 2024. Ook toenemende handelsspanningen tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU zullen naar verwachting van invloed zijn op de wisselkoers van de EUR/GBP.

Prognoses Euro/Frank voor 2024

Het valutapaar EUR/CHF wordt niet uitvoerig in dit artikel behandeld, maar relevante trends en economische factoren binnen Europa en Zwitserland zouden tot zinvolle inzichten kunnen leiden.

Het is goed te benadrukken dat dit slechts vooruitzichten zijn. Ze kunnen altijd veranderen op basis van marktdynamiek en wereldwijde gebeurtenissen. Daarom blijft het belangrijk om op de hoogte te blijven van wereldwijde economische en politieke trends en deskundig advies in te winnen voordat u investeringsbeslissingen nemen. Beleggingsrisico's zijn inherent aan elk financieel handelsscenario, maar met een goede strategische planning en inzicht in markttrends via uw broker of externe analyse tool kunnen beleggers potentiele verliezen beperken.

Disclaimer: Beleggen brengt risico's met zich mee. Forex handel is geen uitzondering en kan leiden tot aanzienlijke financiële verliezen. Deze inhoud is louter bedoeld ter educatie en mag niet worden beschouwd als beleggingsadvies.


<< Terug naar nieuwsoverzicht
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege de hefboomwerking een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.
Sluiten [x]
Beleggen in grondstoffen zoals gas, olie & tarwe? Beleg via een social trading netwerk van Etoro en profiteer van de kennis van anderen!
Bezoek Etoro!
Toch direct starten met beleggen in grondstoffen of aandelen via het Etoro social trading netwerk?