Plus500

Beleggen in goud

Het is bij vele online brokers mogelijk om te beleggen in goud. Wanneer teleurstellende macro-economische cijfers de boventoon voeren of slecht nieuws de nieuwsberichten overheersen zorgt dit er meestal voor dat de goud prijs omhoog gaat. Beleggen in goud wordt namelijk gezien als een goede belegging in onzekere tijden. Beleggen in goud is daarom een sterke indicatie voor verwachte verslechterde financiële situaties. Daardoor de is de koers van goud sterk afhankelijk van het nieuws. Wanneer er een verslechterde financiële situatie verwacht wordt, gaan veel mensen investeren in goud. Als er dan daadwerkelijk een verslechterde financiële situatie optreedt, zullen nog meer beleggers investeren in goud en zal de prijs nog meer omhoog gedreven worden.

Etoro

Nadelen van handelen in goud

Daardoor is het mogelijk om binnen een zeer korte tijdsperiode veel geld te verdienen. De vraag is natuurlijk echter vaak of dit ook op langere termijn geldt. De prijs blijft namelijk alleen stijgen wanneer de beleggers geloven in een verslechterde situatie. Zodra er ook maar lichte signalen zijn dat er een positievere financiële situatie zal optreden, zullen de prijzen weer snel zakken. Een nadeel van handel in goud is dat er een relatief lage `return on investment` mee gepaard gaat. De winst wordt volledig bepaald door de meerwaarde die in de tussentijd is gerealiseerd. In de tussentijd levert beleggen in goud ook geen geld op.

Voordelen van handelen in goud

Ondanks deze nadelen van beleggen in goud, heeft goud ook een aantal voordelen. Zo is er een steeds groter wordende vraag vanuit China en Afrika na goud die de goudprijs opdrijft. Het fijne hieraan is dat deze vragen niet afhankelijk is van de conjunctuur, maar dat deze vraag structureel is. Gezien de aanhoudende onzekere en slechte financiële omstandigheden zorgen voorlopig nog voor een steeds hoger oplopende goudprijs. Daarmee is beleggen in goud nog steeds een goede keuze waarin geld te verdienen is.

Online brokers waarbij beleggen in goud met CFD's mogelijk is

Beleggen in goud met een cfd is net zoals het traditionele beleggen mogelijk bij verschillende bekende online brokers. Voorbeelden van online brokers zijn eToro en Plus500. Lees de broker reviews op onze website.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.
Sluiten [x]
Persoonlijk contact bij uw start met CFD's?
Bezoek Markets.com
Toch direct starten met beleggen via Markets.com?