Plus500

Beleggen in zilver

Net als bij beleggen in goud, is de koers van zilver ook afhankelijk van de financiële situatie. Zilver is net als goud een edelmetaal en edelmetalenwerken precies tegengesteld aan de rest van de financiële markt. Wanneer het slecht gaat met de economie, is beleggen in zilver zeer interessant, omdat de prijs dan normaal gesproken snel zal stijgen. Mensen die een aantal jaren geleden geld hebben geïnvesteerd in zilver, hebben hun vermogen vaak meervoudig zien verdubbelen. Investeren in zilver kan dus heel interessant zijn. Maar hoe wordt de koers van zilver nu bepaald?

Etoro

Bepaling van de koers

Ten eerste is het van belang om te weten dat de koers van zilver heel snel veranderd. De koers voor de ounce (30 gram,veelgebruikte maat bij zilver) verschilt per dag. Net als bij alle andere markten wordt de prijs van zilver bepaald door de vraag en het aanbod op de markt. Een hoge vraag zorgt voor een hoge prijs en hoog aanbod zorgt voor een lage prijs. Net als bij goud, is het dus weer kunst om zilver te kopen wanneer de prijs laag is en te verkopen wanneer de prijs van zilver hoog is.

De prijs richting van zilver lijkt misschien op het eerste gezicht niet zo moeilijk om te bepalen. De prijs richting van zilver is echter wat lastiger te bepalen dan bij valutaparen het geval is. Bij valuta-paren wordt immers de waarde van het ene valuta-paar met de waarde van een ander valuta-paar vergeleken. Dit is bij zilver duidelijk niet het geval. Wanneer we naar de koers van het zilver kijken, wordt de prijs van zilver uitgedrukt in dollars. Daarmee is niet alleen de waarde van het zilver van belang, maar ook de waarde van de dollar in vergelijking met andere valuta. Zilver heeft verscheidene toepassingsmogelijkheden, waarvan de bekendste sieraden is. Zilver wordt echter ook gebruikt in veel medische apparaten en elektrische apparaten. Het fijne aan zilver is dat het gemakkelijk te reinigen is en daardoor ook gemakkelijk hergebruikt kan worden.

Voordelen ten opzichte van goud

Beleggen in zilver heeft een belangrijk voordeel op beleggen in goud. De prijs van zilver is namelijk een stuk stabieler. Dit komt doordat zilver een goedkoper edelmetaal is dan goud. Ondanks dat de prijs van zilver een stuk lager ligt dan de prijs van goud, kan beleggen in zilver zeer winstgevend zijn. Voor een `ounce` goud kunt u namelijk vele `ounce` zilver ontvangen. Daardoor kan een kleine koerswijziging al snel tot veel winst leiden. Zeker met de hefboom die vele forex brokers ook voor het beleggen in zilver aanbieden. Doordat de prijs van goud minder fluctueert is het bij zilver nog meer van belang om op het juiste moment een positie te openen. Wanneer u verstand heeft van de markt en de koers van zilver goed in de gaten houdt, is zilver dus ook een mogelijkheid om veel geld te verdienen!

Online brokers waarbij beleggen in zilver mogelijk is

Beleggen in zilver via een cfd is net zoals het traditionele beleggen mogelijk bij verschillende bekende online brokers. Voorbeelden van online brokers zijn eToro en Plus500. Lees de broker reviews op onze website.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. Zet niet meer kapitaal op het spel dan u bereid bent te verliezen. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. Dit is geen beleggingsadvies. De prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren. Daarom passen cryptovaluta niet bij alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie.
Sluiten [x]
Persoonlijk contact bij uw start met CFD's?
Bezoek Markets.com
Toch direct starten met beleggen via Markets.com?